Servicebeurt Omega

Omega SA is een wereldberoemde Zwitsers horlogefabrikant. Als officieel partner van de Olympische Spelen en NASA, is Omega het favoriete merk van sporters en astronauten. Het merk, opgericht in 1848, heeft een rijke historie. Zo werd de Omega Speedmaster Professional gedragen tijdens de eerste maandlanding. Alleen topkwaliteit uurwerken kunnen dit aan. Daarom is iedere Omega Master Chronometer goedgekeurd door het Zwitserse Federale Instituut voor Metrologie en daardoor COSC-gecertificeerd. Heeft u zo’n horloge en heeft deze onderhoud nodig? Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent een Omega servicebeurt.

Omega Speedmaster Professional

Omega Modellen

Bij Omega worden alle uurwerken onderverdeeld in slechts vijf collecties. De Omega Speedmaster, Seamaster, Constellation, De Ville en Specialties. Elke verzameling heeft haar eigen kenmerken. Dezelfde materialen en stijlpunten komen steevast terug in bijna elk horloge. De volgende modellen worden regelmatig aangemeld bij Interchrono:

  • Seamaster
  • Speedmaster
  • Speedmaster Moonwatch
  • Constellation
  • De Ville
  • Railmaster
  • Planet Ocean

Hoe vaak heeft een Omega onderhoud nodig?

Bijna elk Omega horloge is waterdicht en gemaakt van zeer bijzondere materialen. Sommige van deze materialen zijn door het merk zelf gecreëerd om de aantrekkingskracht en kwaliteit van het uurwerk te versterken. Toch hebben ook deze kwaliteitshorloges soms onderhoud nodig.

Omega adviseert om één keer per jaar de waterdichtheid van uw horloge te controleren. Een complete service / revisie wordt iedere 5 tot 8 jaar aangeraden. Lees hier meer over onderhoudstermijnen.

Interchrono werkt uitsluitend samen met horlogemakers die bekwaam zijn met uw Omega horloge. Soms doet zich een klein probleem voor en hoeft het uurwerk niet volledig te worden gereviseerd. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe horlogeband of wilt u het horlogeglas vervangen? Bekijk dan de pagina voor horloge reparatie.

Wat kost een Omega onderhoudsbeurt?

De prijs van een onderhoudsbeurt is afhankelijk van de complexiteit van het uurwerk (quartz of mechanisch, chronograph of niet). Uiteraard verschillen de prijzen ook per horloge atelier. Omega maakt zelf ook onderscheid in prijs op basis van het materiaal van de kast. Bekijk hier de prijs adviezen van Omega (onderaan de pagina). Of lees meer over de kosten van een uurwerk service beurt op het Interchrono blog. Wilt u meer weten over wat er allemaal bij zo’n onderhoudsbeurt komt kijken? Lees dan de blog “Service van een mechanisch uurwerk”.

Om u alvast een idee te geven van de kosten van een onderhoudsbeurt, geven wij bij elk type Omega horloge een indicatie:

Handopwinder vanaf: €250

Automaat vanaf €340

Chronograaf Automaat vanaf: €450

Over Omega

Horlogemaker Louis Brandt, toen 23 jaar oud, richtte La Generale Watch Co op in het kleine plaatsje La Chaux-de-Fonds (1848). Het bedrijf dat we vandaag de dag kennen als Omega. Brandt maakte horloges met door lokale werklieden geleverde materialen. De precisie van zijn uurwerken werd al snel na de oprichting opgemerkt. In Zwitserland, maar niet veel later ook in Europa, had Brandt binnen no-time een aanzienlijke reputatie opgebouwd. Zijn zoons bedachten in 1894 een uniek productiesysteem. Horloges die hiermee gemaakt werden kregen de naam Omega. Mede door het succes veranderde in 1903 de naam van het bedrijf: Louis Brandt et Frère – Omega Watch & Co. Pas in 1982 nam het bedrijf officieel de naam Omega SA aan.

Door de jaren heen bedacht het bedrijf tal van nieuwe innovaties op het gebied van watch making. Bijvoorbeeld in 1999, toen Omega het eerste horloge met zogenaamde coaxiale echappement op de markt bracht. Een horloge dat minder wrijving gaf en vrijwel zonder smering kon werken. Het wordt beschouwd als één van de belangrijkste vorderingen uit de geschiedenis van de horlogemakerij.

Omega maakt luxe uurwerken in een hoge prijsklasse. Geen wonder dat veel elite de horloges dragen. Niet alleen sporters en astronauten. Ook presidenten, koningen, artiesten en filmsterren droegen Omega watches tijdens belangrijke momenten in de wereldgeschiedenis. Sinds 1998 is het merk eigendom geworden van Swatch Group. De grootste horlogefabrikant ter wereld heeft ook merken als Hamilton en Tissot onder haar hoede.