Over Interchrono

Interchrono is een platform waar horlogeliefhebbers dé ideale horlogemaker vinden voor de service of reparatie van hun horloge. Na het plaatsen van een vrijblijvende aanvraag ontvangt de aanvrager binnen no-time één of meerdere prijsindicaties van de aangesloten horlogemakers. 

Sinds de start in 2018 hebben reeds honderden horlogeliefhebbers een aanvraag ingediend.

Chiel van de Velde, oprichter Interchrono

Interchrono is opgericht door Chiel van de Velde, horlogeliefhebber van het eerste uur en software ontwikkelaar van beroep. “Het idee ontstond toen ik op het punt stond mijn eigen horloge voor veel geld naar Zwitserland te sturen voor een revisie. Ik dacht bij mezelf: dit moet makkelijker en goedkoper kunnen. Maar horlogemakers in Nederland hebben ieder hun eigen specialisme en/of merk-certificering en hebben het bovendien vaak heel druk. De juiste horlogemaker was dus niet zomaar gevonden. Interchrono zorgt nu voor de ideale match.”

Horloge ateliers (groot of klein) kunnen zich kosteloos aansluiten bij het platform. Een groot voordeel voor de horlogemaker is dat hij/zij alleen reageert op opdrachten die voor hem/haar interessant zijn en alleen wanneer er tijd beschikbaar is. Het persoonlijke contact met de klant blijft ook via Interchrono noodzakelijk.

Interchrono is gratis voor zowel de horlogemaker als de klant. Interchrono biedt wel de mogelijkheid om de eventuele verzending van een horloge uit handen te nemen tegen een geringe vergoeding. In de toekomst zullen er nog meer ondersteunende diensten volgen.