Hoe werkt het?

Op zoek naar een waardebepaling? Lees dan hier hoe deze dienst werkt.

Aanmelden

Iedere horlogemaker heeft een bepaalde specialisatie. Wij zorgen er dan ook voor dat uw aanvraag direct bij de juiste selectie horlogemakers terecht komt. De horlogemakers zien alleen uw opdracht, niet uw contactgegevens.
Bij het aanmelden van uw horloge is het belangrijk dat u alle relevante informatie opgeeft. Wij stellen precies de juiste vragen op basis van onze ervaring. Dit zorgt ervoor dat de horlogemaker in de meeste gevallen meteen al een prijsschatting kan geven.
Tijdens deze eerste stap van het proces maakt u een Interchrono gebruikersaccount aan waarmee u vanaf dat moment altijd kunt inloggen.

start-aanvraag

Ontvang reacties op uw aanvraag

Kort na het aanmelden van uw opdracht zult u één of meerdere reacties van horlogemakers ontvangen.
In uw persoonlijke Interchrono dashboard ziet u de reacties overzichtelijk onder elkaar. Naast informatie over de prijs van de werkzaamheden vind u ook informatie over het bedrijf, werkwijze en eventuele garantietermijnen.
Mocht een horlogemaker nog een aanvullende vraag hebben over de werkzaamheden dan kunt u deze via het berichtencentrum beantwoorden.

hoe-werkt-het-reactie-aanvraag

Opdracht

Heeft u een passend aanbod ontvangen?
Dan verleent u vrijblijvend de opdracht. De horlogemaker wordt op de hoogte gesteld. U kunt ervoor kiezen om het horloge langs te brengen of op te sturen. Wilt u gebruik maken van de Interchrono verzendservice? Dat kan, wij sturen u een speciale verpakking en regelen de rest.

Uitvoering

Wanneer het horloge in het atelier is gearriveerd start de horlogemaker met een onderzoek naar de staat van het horloge. Na dit onderzoek ontvangt u de definitieve prijsopgave. Wijkt dit bedrag af van de originele prijsindicatie dan stelt de horlogemaker u op de hoogte. De werkzaamheden kunnen nu starten.

Afronden

Zodra de werkzaamheden zijn afgerond ontvangt u bericht in uw account. U regelt de betaling met de horlogemaker en maakt een afspraak over het ophalen of versturen van het horloge.

Overige informatie

Houdt u er rekening mee dat sommige defecten pas aan het licht kunnen komen zodra het horloge volledig gedemonteerd is.
De horlogemaker zal eventuele complicaties altijd met u overleggen.