Horlogeglas vervangen

Vertoont het glas van uw horloge een barst of kras(sen)? Of wilt u een saffierglas in plaats van een standaard glas? Dan kunt er voor kiezen om het glas van uw horloge te laten vervangen.

Verschillende materialen horlogeglas

Vanaf de jaren 30 in de vorige eeuw is er in veel horloges kunststof glas gebruikt. Een mooi licht materiaal, maar niet erg hard. In de jaren 70 ging men steeds vaker over op mineraal glas, wat een stuk harder is dan kunststof. Het echte antwoord op krassen en barsten kwam in de jaren 80, saffier glas. Een relatief duur materiaal, maar zo sterk dat het nagenoeg krasvrij is.

Wat kost het vervangen?

Horloge glazen zijn er in allerlei soorten en maten. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal, de dikte, de afmeting en de bolling. Een eenvoudig kunststof glas is uiteraard veel goedkoper dan een (merk)saffierglas. De kosten zijn daarom niet eenduidig. Een simpel kunststof glas kan vaak al vervangen worden vanaf €25,-.

Werkzaamheden

Een glaswissel bestaat over het algemeen uit de volgende stappen:

  • Uitbouwen van het uurwerk (niet altijd nodig)
  • Montage van het glas en het werk
  • Waterdichtheidstest

Of het nu gaat om kunststof, mineraal of saffier glas. Bij Interchrono zijn uitsluitend gediplomeerde professionals aangesloten zodat u verzekerd bent van een goede afloop.

Populaire merken

Onderstaande merken worden vaak aangeboden bij Interchrono aangesloten horlogemakers