Tissot Onderhoud

Tissot maakt al sinds 1853 Swiss Made horloges. Het bedrijf werd opgericht door Charles-Félicien Tissot en zijn zoon Charles-Émile in het Zwitserse Le Locre. Een wereldberoemd merk. Niet alleen vanwege de collectie exceptionele horloges, zoals de Tissot Visodate en Seastar. Maar ook omdat het Official Timekeeper is van grote sportorganisaties als de Tour de France en de NBA. Elk Tissot horloge bevat zo’n 100 fijn vervaardigde onderdelen. Geen wonder dat ook deze uurwerken zo nu en dan service nodig hebben. Op deze pagina vindt u alles dat u moet weten over het onderhoud van uw Tissot watch.

Tissot Horloge

Populaire Tissot Watches

Of u nu op zoek bent naar een Tissot heren- of dameshorloge, het merk heeft voor ieder sekse veel te bieden. Tissot 1853 staat bekend om haar innovativiteit. De slogan “Innovators by Tradition” spreekt boekdelen: van moderne T-Touch horloges tot klassieke uurwerken en van sporthorloges tot gouden chronografen. Op haar website verdeelt Tissot haar gigantische horlogecollectie onder zeven categorieën: de Tissot T-Touch, Sport, Classic, Heritage, T-Gold, Exclusive for Ladies en T-Pocket series. Populaire Tissot modellen die bij Interchrono het meeste worden aangeboden zijn:

  • Visodate
  • Seastar
  • Tissot PRC 200
  • Le Locre
  • Tissot V8
  • Tissot Chrono XL
  • Couturier
  • Tissot PR 100

Hoe vaak heeft een Tissot onderhoud nodig?

In tegenstelling tot andere hoogwaardige horlogemerken geeft Tissot op haar website geen service interval aan. Wel raadt het aan om, wanneer een Tissot horloge is gestopt of niet meer goed functioneert, het uurwerk naar het dichtstbijzijnde servicepunt te brengen. Gelukkig bent u bij Interchrono aan het juiste adres. Via ons kunt u in contact komen met uitsluitend gediplomeerde horlogemakers en is uw horloge zo snel mogelijk weer als nieuw.

Over het algemeen wordt aangeraden om een mechanisch horloge iedere 3 á 5 jaar een volledige servicebeurt te geven. Echter doet er soms een klein probleem voor en hoeft het horloge niet volledig te worden gereviseerd. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een vervangend onderdeel zoals een Tissot horlogeband? Bekijk dan de pagina voor horloge reparatie.

Wat kost een onderhoudsbeurt voor een Tissot Horloge?

De kosten voor een onderhoudsbeurt van een Tissot horloge kunnen erg verschillen. Dit heeft met name te maken met de horlogemaker en de staat van het horloge. Toch willen we u graag een indicatie geven van de kosten voor een volledige servicebeurt:

Servicebeurt Tissot Automaat vanaf: €225

Servicebeurt Tissot Chronograaf Automaat vanaf: €400

Belangrijk om hierbij te vermelden is dat veel Tissot horloges werken op Quartz batterijen. Soms moet het uurwerk tijdens de servicebeurt volledig vervangen worden. Mocht dit bij u het geval zijn, moet u rekening houden met kosten vanaf €150.

Tissot onderhoud via Interchrono is vaak sneller en mogelijk goedkoper dan bij het merk zelf. Meer weten? Lees onze blog: “Wat kost de servicebeurt van een uurwerk?”. Wilt u weten wat er allemaal gebeurd tijdens een sercvicebeurt? Lees dan de blog “Service van een mechanisch uurwerk”.

Over Tissot

Het verhaal van Tissot Watches begon in het kleine Zwitserse plaatsje Le Locre. Vader en zoon begonnen daar in 1853 met het maken van zakhorloges. Le Locre is tot op heden de thuisbasis van de horlogefabrikant. Zelfs een van de bekende collecties, de Tissot Le Locre, is naar de plaats vernoemd.

Al snel na de oprichting werden Tissot horloges geprezen om pracht en gedegenheid. Door de decennia heen won het vele prijzen. Ook kent het merk een hele verzameling eersten. Zo maakte het in 1929 bijvoorbeeld het eerste anti-magnetische horloge ooit en slaagde het erin de eerste horloges van plastic, paarlemoer, hout en steen te maken. Tissot staat erom bekend dat het horloges maakt met bijzondere en kostbare materialen. Diamant, 24-karaats goud en saffier zijn veel voorkomende.

In 1930 begon Tissot aan een speciale samenwerking met een andere horlogegigant. Het bundelde haar krachten met Omega en maakte zeer zeldzame horloges. Tissot-Omegahorloges zijn enorm gewild onder verzamelaars. Sinds 1983 is Tissot onderdeel van The Swatch Group. Het bedrijf is één van de grootste Zwitserse horloge producenten en distributeurs ter wereld.