TAG Heuer Service

De Zwitserse horlogefabrikant TAG Heuer werd opgericht in 1860 door Edouard Heuer. Het merk staat bekend om haar luxe uurwerken, affiniteit met sport en zeer accurate timinginnovaties. Het is niet voor niets dat de afkorting ‘TAG’ staat voor Techniques d’Avant Garde. Een serie technische innovaties zorgde ervoor dat TAG Heuer de absolute specialist kon worden in het waarnemen van tijden bij sportevenementen. Zo werden onder andere de Olympische Spelen van 1920 in Amsterdam door TAG Heuer getimed. Ook is het merk sinds het Formule 1 seizoen van 2016 officieel Team Performance Partner van Red Bull Racing en Max Verstappen. Geen wonder dat menig sport- en horlogefanaat kiest voor een TAG Heuer Watch. Heeft uw horloge onderhoud nodig? Op deze pagina vindt u alles dat u moet weten over TAG Heuer service.

tag heuer service

Populaire TAG Heuer Horloges

TAG Heuer is een gerenommeerde naam binnen de luxe horlogerie. Het merk staat bij uitstek bekend om haar topkwaliteit sporthorloges. Veel daarvan zijn chronografen. De meest iconische modellen zijn geassocieerd met de autosport. Misschien wel het meest bekende model is de TAG Heuer Carrera, die ook bij Interchrono vaak wordt aangemeld voor onderhoud. De naam Carrera komt van de Carrera Panamericana, een legendarische en gevaarlijke autorace in Mexico. Sinds 1963 zijn er elk decennium nieuwe Carrera modellen uitgebracht. Naast dit wereldberoemde ensemble kent het merk nog zeven collecties:

  • Formula One
  • Aquaracer
  • Link
  • Monaco
  • Connected
  • Autavia
  • Heuer Heritage

Welk TAG Heuer model u ook heeft, bij onze gecertificeerde horlogemakers is elk uurwerk in goede handen.

Hoe vaak heeft een TAG Heuer onderhoud nodig?

Wanneer u een duur horloge koopt, is het raadzaam om deze van tijd tot tijd te laten reviseren. TAG Heuer geeft geen informatie over de termijn waarin een uurwerk service nodig heeft. Wel schrijft het merk op haar website: “We raden aan om iedere 1 á 2 jaar een controle op waterdichtheid te laten uitvoeren. Als algemene regel geldt dat alle TAG Heuer horloges een jaarlijkse check op waterdichtheid nodig hebben”. 

Over het algemeen wordt aangeraden om een mechanisch horloge iedere 3 á 5 jaar een volledige servicebeurt te geven. Echter doet er soms een klein probleem voor en hoeft het horloge niet volledig te worden gereviseerd. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een vervangend onderdeel zoals een TAG Heuer horlogeband? Bekijk dan de pagina voor horloge reparatie. Meer weten over onderhoudstermijnen? Bekijk onze blog: “Hoe vaak heeft een mechanisch horloge onderhoud nodig?

Wat kost een TAG Heuer servicebeurt?

Wanneer uw TAG Heuer watch een servicebeurt nodig heeft, is het natuurlijk fijn om te weten wat dit u gaat kosten. Helaas kunnen we daar geen waterdichte uitspraken over doen. De kosten voor een servicebeurt zijn namelijk afhankelijk van de horlogemaker, de staat van uw horloge en natuurlijk het type. Voor een TAG Heuer chronograaf automaat liggen de prijzen namelijk een stuk hoger dan bij een simpele automaat. Om u alvast een idee te geven van de kosten voor een servicebeurt, geven wij de volgende indicatie:

Servicebeurt Automaat vanaf €280

Servicebeurt Chronograaf automaat vanaf €485

TAG Heuer service via Interchrono is vaak sneller en mogelijk goedkoper dan bij het merk zelf. Lees er meer over in de blog: “Wat kost de servicebeurt van een uurwerk?”. Wilt u meer weten over wat er allemaal bij zo’n onderhoudsbeurt komt kijken? Lees dan de blog “Service van een mechanisch uurwerk”.

Over TAG Heuer

De Zwitserse horlogegigant TAG Heuer begon in 1860 als Uhrenmanufaktur Heuer AG. Het bedrijf werd opgericht in het kleine plaatsje Saint-Imier, maar het eerste echte horloge-atelier werd gevestigd in Jura. Momenteel is het hoofdkwartier van TAG Heuer gevestigd in La Chaux-de-Fonds.

Oprichter Edouard Heuer patenteerde zijn eerste TAG Heuer chronograaf al in 1882. Nog geen vijf jaar later kwam hij met het oscillerende rondsel. Een uitvinding die tot op de dag van vandaag wordt gebruikt door horlogemakers over de hele wereld. Aan het begin van de 20e eeuw maakte het merk naam met kwalitatief hoogstaande uurwerken die in staat waren uitermate nauwkeurig te lopen. Vooral in de sportwereld werden TAG Heuer’s timingtechnieken geapprecieerd. Mede daardoor werden de Olympische Spelen van 1920, 1924 en 1928 door de horlogefabrikant getimed. De band met de sport is tot op heden alleen maar sterker geworden. Onder andere in het voetbal, tennis en de motorsport is TAG Heuer de officiële partner bij de grootste sportevenementen en competities. Onder andere Ayrton Senna, Kimi Räikkönen, Tiger Woods, Brad Pitt, Ima Thurman en onze eigen Max Verstappen verbonden zich al aan het merk.

In 1985 werd het overgrote deel van Uhrenmanufaktur Heuer AG gekocht door de TAG Group, waarna de merknaam veranderde in TAG Heuer. In 1999 kocht LVHM bijna 100% van alle aandelen. Louis Vuitton Moët Hennessy is het grootste bedrijf op het gebied van luxegoederen ter wereld. Alhoewel Stéphane Bianchi nu CEO is van het bedrijf, is ook de familienaam enigszins bewaard gebleven. De achterkleinzoon van de oprichter, Jack Heuer, zit namelijk nog steeds in het bestuur van het bedrijf.

Wilt u zien hoe een TAG Heuer horloge gemaakt en onderhouden wordt? Bekijk de leerzame video!