Rolex Servicebeurt

Rolex, opgericht in 1905, behoort tot de top van de luxe horlogerie. Het is de grootste fabrikant van Zwitserse gecertificeerde chronometers ter wereld. Bij elk Rolex horloge wordt perfectie nagestreefd door het uurwerk tot het uiterste te testen. Elk element in het horloge wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde materialen die constant opnieuw geperfectioneerd worden. Allemaal om de iconische stijl en precisie van Rolex te garanderen. Het merk is veruit het meest populair op Interchrono. Onze aangesloten horlogemakers zijn dan ook zeer bekwaam in het uitvoeren van onderhoud aan uw Rolex. Alle informatie, zoals de prijs van een Rolex servicebeurt, vindt u hier.

Rolex servicebeurt

Populaire Rolex Horloges

Veel Rolex horloges zijn door één van onze aangesloten horlogemakers gereviseerd, maar lang niet allemaal. Het merk heeft namelijk een gigantische verzamelingen uurwerken. Er zijn maar liefst 15 collecties te bewonderen, zoals de wereldberoemde Rolex Submariner, Datejust en Oyster Perpetual. Elke collectie past bij een ander soort pols. Mede daarom worden de horloges gedragen door talloze artiesten, wetenschappers, sporters en andere beroemdheden. De modellen die regelmatig worden aangemeld bij Interchrono:

  • Oyster (Professional)
  • Airking
  • Submariner
  • GMT
  • Explorer
  • Sea-Dweller
  • DateJust
  • (Day-)Date
  • Cosmograph Daytona

Hoe vaak heeft een Rolex onderhoud nodig?

Goud, oyster steel, platinum of diamant. Het zijn slechts een aantal materialen die worden gebruikt bij de productie van een Rolex horloge. Alle elementen werken perfect met elkaar samen om de Rolex prestaties waar te maken. Maar hoe perfect een uurwerk ook is, het is onmogelijk om die prestaties waar te maken zonder onderhoud te laten plegen aan uw Rolex.

Als het gaat om onderhoud, maakt Rolex onderscheid tussen ‘oude’ en ‘nieuwe’ horloges. Voor nieuwe horloges, geproduceerd na juli 2015, wordt geadviseerd ééns in de 10 jaar een volledige servicebeurt te laten uitvoeren. Bij oudere horloges raadt het merk aan dit iedere 3 jaar te laten doen.

Soms doet zich een klein probleem voor en hoeft het horloge niet volledig te worden gereviseerd. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe horlogeband of wilt u de Rolex kroon laten vervangen? Bekijk dan de pagina voor horloge reparatie.

Wat is de prijs van een Rolex servicebeurt?

Iedere eigenaar van een Rolex horloge moet er eens aan geloven: onderhoud. Natuurlijk bent u dan benieuwd naar de prijs van een Rolex servicebeurt. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de complexiteit van het uurwerk (chronograph of niet). Ook verschilt de prijs per horloge atelier. Onderstaand een indicatie om u alvast een beeld te geven van de prijs van een Rolex servicebeurt.

Automaat (Airking, Datejust, Date) vanaf €400

Automaat (Submariner, Sea-Dweller, Explorer) vanaf €550

Chronograaf automaat (Cosmograph Daytona) vanaf €750

Rolex onderhoud via Interchrono is vaak sneller en mogelijk goedkoper dan bij het merk zelf. Lees er meer over in de blog: “Wat kost de servicebeurt van een uurwerk?”. Wilt u meer weten over wat er allemaal bij zo’n onderhoudsbeurt komt kijken? Lees dan de blog “Service van een mechanisch uurwerk”.

Over Rolex

Het Zwitserse bedrijf Rolex SA werd in 1905 opgericht door Hans Wilsdorf. De toentertijd 24-jarige Duitse horlogemaker wilde bewijzen dat polshorloges, die in die tijd niet zo betrouwbaar waren, chic én nauwkeurig konden zijn. Nou, dat is gelukt. Zijn polshorloges zijn momenteel de bekendste ter wereld. Iedereen kent Rolex om haar elegantie, precisie en kostbaarheid. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Rolex oorspronkelijk werd opgericht als Wilsdorf en Davis in London. Dit deed hij samen met Alfred Davis. Het bleef daar niet lang actief in de Engelse hoofdstad. Al in 1910 werd een Rolex horloge als eerste gecertificeerd door Official Watch Rating Center in Bienne. In 1920 verhuisde het bedrijf onder de naam Rolex SA naar Genève. Tot op de dag van vandaag is het gevestigd is het uurwerken imperium van de wereld.

Al langer dan een eeuw maakt Rolex naam en faam over de hele wereld. De horloges zitten om de polsen van wereldberoemde mensen. Ook bij sporters zijn Rolex watches zeer populair. Dat komt mede omdat het bedrijf (hoofd)sponsor is bij de grootste sportevenementen in het tennis, golf, de motorsport en nog veel meer. We hoeven u dan ook niet te vertellen dat Rolex horloges bekend staan als één van de duurste van de wereld. Sterker nog. In de top 10 duurste horloges ter wereld is Rolex sterk vertegenwoordigt met 3 uurwerken. De Rolex Daytona van Paul Newman spant de kroon. Die werd ooit geveild voor maar liefst 17,75 miljoen dollar.