IWC Service

Al meer dan 150 jaar maakt de Zwitserse horlogefabrikant IWC mechanische horloges van de hoogst haalbare kwaliteit. Oogstrelende uurwerken voor ieder gebruik, handgemaakt door gekwalificeerde horlogemakers in hun werkplaats in Schaffhausen. Wie op zoek is naar ongekende precisie en elegantie, kan sinds 1868 terecht bij IWC. Met de zes horlogefamilies – waaronder de beroemde Portugieser en Pilot modellen – biedt de International Watch Company een meesterwerk voor iedere pols.

IWC Aquatimer Horloge

Populaire IWC Horloges

IWC Schaffhausen kent een grote verzameling uurwerken. Ze zijn onderverdeeld in zes series: Portugieser, Ingenieur, Da Vinci, Portofino, Aquatimer en Pilot’s Watches. De zogenoemde horlogefamilies hebben allemaal hun eigen expertise. Van hoogwaardige sporthorloges tot haute horlogerie pur sang. Onderstaande modellen worden vaak bij Interchrono aangeboden voor een servicebeurt:

  • Portugieser Chronograph
  • Portugieser Yacht Club
  • Portuguese Chronograph
  • Ingenieur
  • Portofino
  • Big Pilot
  • Aquatimer

Hoe vaak heeft een IWC Horloge onderhoud nodig?

Horloge onderhoud is zeer belangrijk. Tenminste, als u uw watch in topconditie wilt houden. Vuile of versleten onderdelen kunnen er voor zorgen dat uw uurwerk niet meer naar behoren werkt. Daarom raadt IWC op haar website aan om iedere vijf jaar een complete servicebeurt te laten doen. Sommige mensen laten hun horloge pas nakijken wanneer er daadwerkelijk onderhoud nodig is. “Horloges laten je weten wanneer ze service nodig hebben. Denk aan een horloge dat te snel of te langzaam loopt, of een datum die niet meer veranderd”, aldus IWC.

Soms doet zich een klein probleem voor en hoeft het horloge niet volledig gereviseerd te worden. Wilt u bijvoorbeeld een horlogeglas of horlogeband laten vervangen? Bekijk de pagina voor horloge reparatie.

Wat kost een onderhoudsbeurt voor een IWC Horloge?

Natuurlijk wilt u weten wat een onderhoudsbeurt voor uw geliefde IWC Horloge kost. Helaas kunnen wij hier geen waterdichte uitspraken over doen. De prijs van een servicebeurt verschilt per merk en is afhankelijk van onder andere de horlogemaker en de staat van het horloge. Een ruwe indicatie:

Servicebeurt IWC Automaat vanaf: €400

Servicebeurt IWC Chronograaf Automaat vanaf: €600

Service via Interchrono is vaak goedkoper en sneller dan bij het merk zelf. Lees er meer over in de blog: “Wat kost de servicebeurt van een uurwerk?”. Wilt u meer weten over wat er allemaal bij zo’n onderhoudsbeurt komt kijken? Lees dan de blog “Service van een mechanisch uurwerk”.

Over IWC Schaffhausen

IWC (International Watch Company) werd in 1868 opgericht door Florentine Ariosto Jones. Door Amerikaanse technologieën te combineren met Zwitsers vakmanschap, wilde hij ongeëvenaarde uurwerken gaan produceren. Dat begon met hoogwaardige zakhorloges, maar al snel maakte IWC eind 19e eeuw de eerste polshorloges. Het productieproces van IWC was in die tijd enigszins uniek, aangezien ze de waterkracht gebruikte uit de nabijgelegen rivier de Rhijn.

In de jaren dertig van de 20e eeuw maakte IWC de eerste Portugieser- en Pilot modellen. Tegenwoordig is het merk onderdeel van Richemont. De Zwitserse luxengoederengigant heeft naast IWC ook merken als Cartier en Jaeger-LeCoultre onder haar hoede.