Dit zijn de 5 populairste horlogemerken van Nederland

16-02-2019 | Horloges algemeen

Toegegeven, de titel is een beetje misleidend. Wat daadwerkelijk de meest populaire horlogemerken van Nederland zijn kunnen we niet met zekerheid zeggen. Maar onze cijfers geven wel een goed beeld van horlogelandschap. We hebben alle service/revisie aanvragen uit 2018 genomen en de merken geselecteerd die samen goed waren voor 80% van alle aanvragen. Zo kwamen we op onderstaande grafiek.

De populairste horlogemerken op Interchrono (2018)

 

Top 5 horlogemerken

Met stip op één: Rolex, goed voor 33% van de aanvragen. Gevolgd door Breitling op twee en IWC op drie, allebei een ongeveer even groot aandeel. Omega op vier en Tag Heuer op vijf. Allen kwaliteitsmerken met hoogwaardige uurwerken. Waarbij we voor het gemak even aannemen dat de onderhoudsintervallen ongeveer gelijk zijn.

Laat iedereen zijn horloge reviseren?

Het antwoord is uiteraard; nee. De prijs van een service/revisie kan flink oplopen. In veel gevallen zullen mensen een horloge met een lage aankoopwaarde niet voor een paar honderd euro laten reviseren. Of misschien zijn ze niet eens op de hoogte van de mogelijkheden omtrent onderhoud. Deze cijfers hebben dan ook meer betrekking op het hogere segment horloges.

Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel? Wij horen graag van je!